Om Os

En kvinde fra Silkeborg og en mand fra New Zealand åbner isbutik og hotel på Samsø. 

Billede fra Samsø Posten, fotograf Jens Øster Mortensen.

Bag Casa Tua Divine Hotel er et makkerpar, Annette Teilmann og Tony Lane Nielsen, med stor kærlighed til Samsø og med en lyst til at medvirke til at skabe udvikling og oplevelse for både fastboende og turister. Annette bor med mand og børn i Silkeborg, Tony stammer oprindeligt fra New Zealand, men kærligheden til en dansk kvinde fik ham til Danmark. Begge er optagede af at leve et sundt, harmonisk liv med mindfulness og kærlige relationer. Sammen har de skabt Casa Tua Divine Icecream og Casa Tua Divine Hotel.

Det er roen, der har trukket både Annette og Tony mod Samsø. Roen kendetegner sig ikke kun ved fraværet af storbyernes tunge trafik og larm, for biler og lastbiler og busser kører der jo også på øen. Roen er ikke at forveksle med stilhed, for der er masser af larm på Samsø. Det er roen til at tænke og være til, som har været den dybeste årsag til, at de begge pludselig har fået travlt på Samsø. Den ro har ikke kun noget med vores ydre liv at gøre, for der er jo også læssevis af mobiltelefoner og computere med mails på Samsø. Roen kendetegner sig ved, hvad der sker, når man sætter foden på øen. Annette er kommet her mange gange årligt i 19 år som sommerhusejer og har mærket den fornemmelse af ro, når man sætter fødderne på øen. Tony fra New Zealand var på besøg på Samsø på et tidspunkt, og han var svær at hive med hjem igen. Samsø mindede ham om Wanganui, hvor han voksede op. Da det blev muligt at købe Landevejen 16 ved Nordby og først blive uddannet i at producere italiensk is og siden overtage Casa Tua, slog de til. Helt uden nogen speciel baggrund med is. Tonys baggrund er som yoga-lærer og alt muligt andet, mens Annette blev uddannet dekoratør og siden arbejdede med neo feng shui og farvers betydning. Da det blev muligt at overtage og skabe Casa Tua Divine Hotel i det centrale Nordby, slog de til. Egentlig også helt uden baggrund i hotelbranchen. Siden er der arbejdet på højtryk for at omdanne stedet til deres version af – ro til at være til – på Samsø.

Billede fra Samsø Posten, fotograf Jens Øster Mortensen.

Hotellets historie

Casa Tua – divine hotel har ikke altid fristet en tilværelse som hotel. Oprindeligt blev huset bygget som købmandsgård. Det var Købmand Christen Bayer, der i 1893 opførte købmandsgården. Befolkningstallet var i 1911 på knapt 7500, og der var basis for flere købmænd. Det kan være svært at forestille sig, men langt op i 1970érne, hvor befolkningstallet på Samsø var knapt 5000, var der fem købmænd i Nordby. Købmandsgården lukkede i 1979, og bygningen fungerede herefter bl.a. som vævestue for Nordøens kvinder. I 1996 købte Søren Ørum fra Restauranten ved Kæret Købmandsgården og efter en omfattede ombygning, blev bygningen anvendt til overnatning, under navnet “Værelser ved Kæret”. Siden 2003 og indtil marts 2019 har der været hotel, drevet af Erik Bay Jensen, alias ”sveske” under navnet Hotel Svedskegyden. Tusinder af turister besøger hvert år Samsø, der med en smuk, afvekslende natur og mange solskinstimer er ideel til både aktiv ferie og til badeferie langs den 100 km lange kyststrækning.